söndag 27 mars 2011

Är ni kvar där?

Vi är just återkomna från en resa i nordvästra delen av Tyskland där vi hittade våren. Strax över den Holländska gränsen satt den och väntade. +18 grader, grönt och skönt och med uteserveringarna fulla av glada människor som både drack öl och åt glass. Koltrastar och bofinkar kvittrade hysteriskt och en sluttning vid borgen i Bad Bentheim var smockfull av vitsippor. Styrkta av det faktum att våren finns även i år vände vi och körde hem igen. Och ett tips i all välmening. Om ni någon gång kör Stora Bältbron till kontinenten: Ät inte på pizzerian i Kruså. Det var ett historiskt kulinariskt lågvattenmärke. Akta er för den - just på gränsen till Tyskland.

Jag håller så sakteliga på att vakna till liv igen efter att ha haft ett stillastående huvud och ett mycket hektiskt liv - som vanligt kanske? Vi har ännu inte flyttat klart men har boat in oss i V-hyttan. Ett trevligt ställe att bo på ska ni veta. Inte något som måste byggas och fixas. Visserligen tänker vi oss en pensionärskuvös där altanen är, men det är inte nu i alla fall. Jag ska njuta av att inte bo på en byggarbetsplats. Huset i Edsbro är inte tömt och var ska vi göra med alla de sakerna? Typ en 1957 års Ford Ranchero? Det är inget man ställer i köket eller så. Inte heller i Nisshyttan är det tomt. HUR kan vi ha så mycket saker? Två kontor ska också slås i hop till ett och en del av tingen på kontoren har flyttat hem så att livet skulle fungera under flytten. Ett fullständigt flyttkaos alltså!

Livet kompliceras av att jag inte får köra bil heller. Doktorn sa stopp :) och jag tycker ju om att ha privatchaufför men lite krångligt är det allt.

Den här veckans plan är så här: Idag Loppis mellan 12-14 och sedan tipspromenad. Sme'n ska köra flyttlass från kontoret i Säter under tiden. I morgon filmning av halspulsådror i Avesta kl 13.00. En och en halv utredning ska skrivas före tisdag kväll och onsdag morgon bär det av mot Edsbro med släpvagn igen. Kolla hur det går för M&M står högt på agendan och sedan packa och städa lite. Torsdag till Norrtälje och se hur Veronika bor nu och därefter buss till Stökholm för att jobba lite. Fredag åker jag till Stökholm igen och tar sedan tåget till Märsta där Sme'n plockar upp mig med släpvagn och allt. Lördag morgon angling i Nisshyttan med bästa Oskar och söndag Loppis igen. Vi får se när vi hörs igen. Hoppas att ni inte har glömt av mig...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var på tiden :)

Välkommen hem igen och tack för att ni har tagit reda på att det blir vår även detta år. Ha en bra dag!

Kram/V