måndag 15 september 2008

Helgen är över

och vardagen gör sig smärtsamt påmind. Vaknade kl 04.05 och gick på toan, hörde ett konstigt ljud i köket - under bänken - en råtta i sopskåpet (eller en mus egentligen). Tände lyset, öppnade dörren till skåpet och upptäckte att eländet satt och knaprade på nåt gott i soppåsen. Lyfte ut hinken, började knyta ihop påsen för att ta ut den och VIPS hoppade råttfan rakt upp och försvann in i skåpet bredvid sopskåpet där den gömde sig! Den slöa katten finns aldrig när man behöver honom och så äter han inte råttor - vad göra? Går jag smiter den rackaren, eller hur? Jag tog helt enkelt en grillgaffel och dräpte det lilla äcklet - avslutade med att hugga fast den i golvet med gaffeln och gick upp. Väckte TL som efter bara lite övertalning gick ner och tog hand om "begravningen". Nog med aktiviteter för hela veckan egentligen.

Griskameraan är uppe! Finns här: rtsp://vildsvin.mine.nu:554/live.sdp och ska ses med VLC (fråga M #2). Sitter just nu inne med utsikt över en trött gräsklippare men den kommer att flytta ut när Fjollorna jagat färdigt sina älgar.

Flisan har varit här och det är alltid så trevligt. #5 är så duktig och ska ha en guldstjärna för sitt nya förhållningssätt - "det är ett vinnade lag vi ser på banan just nu"! Och det får vi hoppas att blir resultatet på onsdag också - i Ejendals arena! Äntligen, äntligen, äntigen är säsongen igång igen! En bonus i det sammnhanget är middagen före matchen med Stiko-Per. En hyvens kille som ställer upp för sin Fan Club. Som förresten hade ett första konstituerande årsmöte igår. Jag är ORDFÖRANDE...

Nu närmar sig sanningens ögonblick obönhörligen - jag måste klä på mig för att resa till fjollbyn - första gången av två samma vecka - usch! Allt väl till alla.