torsdag 13 maj 2010

Moderna mensskydd förbryllar mig

Eftersom jag, pris ske Gud inte längre har någon livmoder, har jag ingen erfarenhet av alla dessa moderna mensskydd. I går var det en ny revolutionerande tampong på tvn, vriden med papper eller nåt på så kvinnor slipper hänga som vampyrer i taklamporna. Det är jag inte fattar är var man får den blåa vätskan från? Följer den med i kartongen? Och ska den hällas över före eller efetr man använder den? Men det kanske står i bruksanvisningen. Och för ett tag sedan var det ett trosskydd där det följde med små bilar - var de gröna kanske? Jag måste säga att dagens fertila kvinnor har det förspänt. Annat var det på min tid - det var Inte bättre förr.

Ta tvätten till exempel. När jag var barn fanns det väldigt lite reklam. Men Unilever gjorde reklam för Surf genom att visa upp två kvinnor som hängde sina lakan - en med vita lakan och en med något gråare dito. Det var alltså drygt 40 år sedan och tvättmedlen har bara blivit bättre och bättre sedan dess. När jag ser dagens tvättmedelsreklam -"nu 50 % procent renare tvätt"- förstår jag att som ung stoppade ren dynga i tvättmaskinen och trodde att kläderna blev rena. För att inte prata om vi i min generation måste ha använt oss av färdigkissade blöjor till våra barn! Reklam - nej tack! Även om den del av den är rolig...

Och PMS har jag i alla fall. Sur och grinig som bara den känner jag mig som ett stort bankkonto som man försöker att logga in på i stunder av nöd och när man vill ha lite guldkant på tillvaron. Och i år kommer jag bara att ha ett Nätverksmedlemsskap - inte sponsra LIF eller Superstars, jag kommer inte att hålla gratis öl, ej heller kommer jag att köpa 200 cd-skivor - möjligen två. Och alla pengar som blir över - närmare 80 000 pix - ska vårt företag lägga på löneförhöjning till mig och smeden som jobbar hela jävla tiden! Nog om detta - nu är jag snäll igen. Och jag bjuder väl på en öl då, och köper ett par skivor - bra så?

Inga kommentarer: