lördag 24 oktober 2009

Shaman - Shoeman


Efter en natt på Leksand strand körde vi tidigt i morse söderut och så klart pratade vi hockey i bilen. Om gårdagens hjälte, David Åslin bland annat. Hur stor är chansen att han stannar i LIF? Många urfolk har i sin tro heliga Shamaner och vi i Leksand tycks ha en helig "Shoeman"! Som handlar och köper desperat, som en full sjöman på en kort landpermis. För som smeden sa "Varför köper man nån halvskadad gubbe som har gjort nästan alla mål i sin karriär redan i stället för att satsa på en bra ung "egenproducerad" kille som just har börjat skjuta sina mål"? Som Åslin eller Janohls också för den delen.
Onsdagens match vill jag aldrig mer höra talas om men det som gör mig orolig är att trots att vi vann igår kväll var det ingen bra hockey som spelades. Rhodin hängde som vanligt inte med utan blev utvisad för fasthållning när han grabbade tag i spelaren som åkte från honom. P.P. var ingen glädje att se heller, missade pucken och slog hål i luften vid ett par tillfällen när det borde ha varit om inte mål så i alla fall skott på mål. Nordström var fortfarande hemma och fick barn och vad som hände med Johansson vet ju alla. Huokko som är en av mina personliga favoriter hade inte heller någon riktigt lyckad dag. Kort sagt: Man spelar inte som ett lag utan som en jävla hög med personer!

"Shamanen

är en man eller kvinna som med sin vilja ändrar sitt medvetande för att kunna resa till den ovanliga verkligheten, Andarnas värld, där shamanen får kraft eller kunskap. Den kraften eller kunskapen för han sedan hit till vår vanliga värld till nytta för sig själv eller andra." Tänk om vi hade en så'n i stället för en "Shoeman". Drömmar, bara drömmar. Och som mina hjältar "Superstars" sjunger "Jobba på - jobba på - jobba på"


PS. Igår tog Flamman av sig tröjan mycket tidigare. Notera detta i statistikenDS.

Inga kommentarer: