tisdag 26 maj 2009

Glass-fiber

Stackars TL åkte och köpte glass i går efter middagen. Han kom hem med Texas-pecan och nån sorts jordgubbsglass hanhade köpt. Tofu-line… Jag fattade direkt att här var det inte frågan om godis utan glassfiber. Han smakade på sin portion och läste sedan förvirrat innehållsförteckningen. Det mest remarkabla är att paketet innehåller ”vattenextrakt”?! Vad sjutton är det nu då? Konstgjort vatten?
Annars är allt som vanligt här, klockan är snart sex jag har druckit kaffe och övriga familjemedlemmar sover! Småfåglarna äter solrosfrön så att de får promenera härifrån och domherrarna lyser som stora julgranskulor bland blommor och blad i plommonträden och domhonorna (?) håller dem i herrans tukt och förmaning vid matbordet. Underhållning för oss med tålamod. Utomhustemperaturen är +12 och det är också en vanlig siffra – bara det att så varmt brukar det vara inne i köket på vintermornarna – innan man gjort eld i vedspisen.
Hockeysäsongen är alltför avlägsen även om Emil skriver lite och jobbar på, Jämtleksing har en fantastiskt trevlig blogg att läsa och dagarna går. Livet blev gråare när Stiko Per och gänget avslutade sin vandringsturné. Kvällsspelning och videoblogg på morgonen blev fort en vana. Varför ska dom ha privatliv? Kan dom inte videoblogga alltid? Typ varsin dag i veckan. I alla fall tills hockeyn börjar – på bortaplan. Då jäklar Robin ska du få se tant som kan sjunga!

Inga kommentarer: